Jaja ze szpinakiem UNIFREEZE

Pyszna przekąska w zaledwie kilka minut!

Jaja ze szpinakiem UNIFREEZE

Składniki:

  • 8 jaj,
  • 75 dag szpinaku mrożonego Unifreeze,
  • 3 łyżki oleju,
  • 2 ząbki czosnku,
  • kilka migdałów,
  • 15 dag oscypka lub twardego żółtego sera,
  • łyżeczka masła,
  • łyżeczka bułki tartej,
  • pieprz i sól.
     

Sposób przygotowania:
Szpinak przesmażyć na połowie oleju, doprawiając solą i zmiażdżonym czosnkiem. Żaroodporne naczynie wysmarować resztą oleju, ułożyć w nim szpinak, posypać siekanymi migdałami. Łyżką lub dnem szklanki zrobić w szpinaku 8 wgłębień i wbił w nie jaja. Posypać pieprzem i startym serem. Na wierzchu poukładać kawałeczki masła i oprószyć bułką tartą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 150°C. Wyjąć, gdy jaja się zetną, i od razu podawać. Dobrym dodatkiem będą ziemniaki z wody z masłem i koperkiem lub grzanki z bagietki. Podawać z sałatką z pomidorów i cebuli.