Jakość

 Naszym priorytetem jest najwyższa jakość produktów. Dlatego w 1998 roku pod nadzorem Lloyds Register Quality wdrożyliśmy system zarządzania zgodny z normą ISO 9002:1994 . W lipcu 2002 roku wprowadziliśmy system zgodny z normą EN ISO 9001:2000 oraz system analizy zagrożeń i kontroli punktów krytycznych HACCP, a od października 2004 roku naszą produkcję dodatkowo nadzorujemy międzynarodowym system bezpieczeństwa żywności BRC. Od czerwca 2009 roku wszystkie procesy produkcyjne przebiegają w oparciu o system zarządzania bezpieczeństwem żywności dla organizacji w łańcuchu żywności ISO 22000:2005.

W uprawie naszych owoców i warzyw stosujemy zasady produkcji integrowanej. Pozwala to na zminimalizowanie chemicznej ochrony roślin oraz ilości nawozów mineralnych. Dzięki temu nasze produkty są czyste biologicznie. Cały proces technologiczny, począwszy od badania gleby, przed posadzeniem roślin poprzez nawożenie, opryski, sposób i termin zbioru, aż do momentu zamrożenia jest kontrolowany. Badany chemicznie i mikrobiologicznie oraz w pełni ewidencjonowany.

Dowiedz się więcej: