Unifreeze troszczy się o Twoje zdrowie

Jakość naszych mrożonek docenili nie tylko Polacy. Produkty Unifreeze są w większości eksportowane na rynki Unii Europejskiej, Skandynawii, Stanów Zjednoczonych, Kanady, Chin, Izraela i Rosji.

Unifreeze to firma zarządzana nowocześnie i dynamicznie. Ogromna wiedza, doświadczenie i trafność podejmowanych przez Zarząd decyzji, stworzyły jeden z najbardziej rozwiniętych technologicznie zakładów w branży.

Naszym priorytetem jest najwyższa jakość produktów. Dlatego w 1998 roku pod nadzorem Lloyds Register Quality wdrożyliśmy system zarządzania zgodny z normą ISO 9002:1994 . W lipcu 2002 roku wprowadziliśmy system zgodny z normą EN ISO 9001:2000 oraz system analizy zagrożeń i kontroli punktów krytycznych HACCP, a od października 2004 roku naszą produkcję dodatkowo nadzorujemy międzynarodowym system bezpieczeństwa żywności BRC. Od czerwca 2009 roku wszystkie procesy produkcyjne przebiegają w oparciu o system zarzadzania bezpieczeństwem żywności dla organizacji w łańcuchu żywności ISO 22000:2005

Potwierdzenie słuszności obranego kierunku rozwoju Unifreeze znalazło również w licznych nagrodach regionalnych, ogólnopolskich i międzynarodowych. Czego uhonorowaniem jest uzyskanie w 2008 roku za szpinak mrożony Godła Promocyjnego „Teraz Polska”. W roku 2020 do grona wyrobów nagrodzonych  Godłem dołączyły: brokuły różyczki, fasolka zielona cięta, fasolka żółta cięta, groszek zielony, kalafior różyczki i wiśnie bez pestek.

W trosce o zdrowie naszych pracowników i ich rodzin, wybudowaliśmy boisko sportowe. Zaangażowanie w sportowy rozwój młodzieży zaowocowało awansem naszej zakładowej drużyny do pierwszej ligi damskiej piłki nożnej. Nasze dziewczyny, dzielnie radzące sobie na boiskach całej Polski, przynoszą nam radość oraz rozgłos na cały kraj.

Żeby dobrze produkować mrożonki trzeba więc spełnić różne, czasami bardzo wysokie wymagania. Wymagania dotyczące jakości surowców, oczekiwań odbiorców i wreszcie wymagań konsumentów.

Jak się okazuje produkcja smacznych i zdrowych mrożonek nie jest taka prosta. My jednak wiemy jak to się robi.