Szakszuka ze szpinakiem, fetą i pomidorami
-
czas przygotowania:30 min
-
ilość porcji:2
-
poziom trudności:łatwy
Składniki:
- mrożony szpinak Unifreeze 300 g
- jajka 5
- ser feta 50 g
- czerwona papryka
- 2 łyżki mrożonego groszku Unifreeze
- ząbek czosnku
- mała cebula
- oliwa z oliwek
- mrożona natka pietruszki
- przyprawy: sól, pieprz, kumin, oregano
Przygotowanie:
Cebulę i czosnek drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, dodajemy cebulę i czosnek i chwilę wszystko podsmażamy. Dodajemy mrożony szpinak. Mieszamy wszystko od czasu do czasu, tak aby woda wyparowała. Doprawiamy solą, pieprzem i przyprawami. Wszystko dokładnie mieszamy i robimy 4 wgłębienia do których wbijamy jajka. Smażymy pod przykryciem aż białka się zetną. Pod koniec dodajemy pokrojoną paprykę, groszek, ser feta oraz natkę pietruszki.